maanantai 25. tammikuuta 2010

Ilimaasta tavaraa

Kylläpäs taas köyhää lykästi. Sain tuossa viime viikolla vinkin eräästä puintiladosta, joka on rempallaan. Omistaja siitä haluaa päästä eroon. Kävin kattomas sitä lauantaina ja ladon sisäpuolella oli hirsinen kehikko, isoa hirttä paljon ja vieläpä tervettä. Sain omistajan puhelinnumeron ja soittahutin tänään; saa viedä ilmatteeksi:) kerrranki joku ei ollu rahan peräs. Siä on sisällä kaikenlaista tavaraa, vanhoja ikkunoitakin ja kaikki saa viedä. Alkuperäinen tarkoitus olis käyttää hirret Kaarlelaan mutta saas ny kattoa tuleeko tuosta sitten piharakennus tai sauna :) Ladonseinälautaa oli kymmeniä metrejä, senki varmaan saa kulumaan jonnekkin.

perjantai 22. tammikuuta 2010

Peukut pystyyn

No niin ystäväiset, elämme jännittäviä aikoja:) Sain eilen kuulla että Päntäneellä voisi mahdollisesti olla myynnissä talo mikä on aikanaan kuulunut samaan pihapiiriin. Johan Frösen rakensi/rakennutti sen vanhimmalle tyttärelleen Mimmille (hän eli elämänsä loppuun asti yksin). Talo on ollut päärakennuksen kanssa samassa pihassa mutta siirrettiin sitten vähän matkan päähän Kaarlelasta. Talon omistaa herra joka kuuluu olennaisena osana Kaarlelan historiaan. Huonommassa kunnossa tämä torppa kuulemma on kuin päärakennus, mutta ei heti luovuteta:) Kovasti senkin tahtoisin pelastaa;) Nyt vapaapäivän kunniaksi selvitystyöhön. Ai niin, poikkeamishakemus lähti eilen matkaan.

torstai 7. tammikuuta 2010

Huoh, surullista. Kukin tietenkin tyylillään , mutta en tämän projektin kohdalla edes viittisi mainita sanaa kulttuuriteko. Kaikki revittiin pois, "kaakeliuunitki oli niin huonoja". Ei jääny muuta ku kehikko :´(. Ei edes väriä voineet pitää alkuperäisenä. Katon tätä tulevan konservaattorin silmin mutta silti. Kaiken huippu oli se roomalaistyylinen kylpylä ja "elokuvateatteri".

http://media.kooviis.fi/nettitelkkari2/share.php?link=Uutisvideot/Laakkosen Talo.flv

maanantai 4. tammikuuta 2010

Hiphei!

My new friend Yki
Täytyy nyt kirjoittaa muita kuulumisia kun tuntuu että The Projektin saralla on melko hiljaista. Kolmas ja viimeinen lomaviikko on alussa, torstaina koittaa paluu koulunpenkille. Ihanasti on kyllä tullut rentouduttua, mitään kouluun liittyvää en koko lomanaikana ole tehnyt. Nukuttuki on lasten kanssa joka päivä 10een - 12sta :). Tuossa itsenäisyyspäivän aikoihin julkaistiin Päntäneen Sanomissa ensimmäinen osa juttusarjaani ja hyvää palautetta on tullut. Jotkut oudot ovat jopa tulleet kyselemään että oletko sinä se joka siirtää Kaarlelan:) Paineet kasvaa, nyt ei ole enää takaisin paluuta kun on julkisesti projektista kerrottu. Kaupungin kanssa vielä neuvottelemme tontista, he ystävälliseti sitä hieman muokkasivat että saamme talon mahtumaan kunnolla. Kun asemapiirros on saatu lopulliseksi, lähtee sitten Länsi-Suomen Ympäristökeskukselle poikkeamishakemus ja toivottavasti siinä käy hyvin. No kyllähän tässä nyt kuitenkin projektiaiaakin loppujen lopuksi tuli. Ostin muuten maailman kauneimman lampun, mikä mieheni mielestä on v***n ruma :D