torstai 10. maaliskuuta 2011

Ei taas menny niinku meinas

No juuh, eipä sitte lähdetty mettähän mutta sen enempää syitä ruotimatta nokka kohti uusia juttuja.

Tajusin vasta hiljattain että mulla on vanhaa hirttä jo omastatakaa parisataa metriä joka on vielä puintiladon muodos (sain sen ilmaiseksi ;). Kävin myös tää Kauhajoella kattomas yhtä tupaa jota oli jo purettu; harmikseni huomasin että hirret on viistuumasia ja tarvetta olis kutosen hirrelle. Tosin sen koko talon sais siitä viidelläsadalla eurolla ja kyllä sillä sitä ympärysmittaaki oli varmasti 40 metriä. Luulen että projektin aikana tuota hirttä voi sitte hyödyntää kuitenki jossain . Pitää ostaa ku halavalla saa, tuntuu nimittäin olevan nuo huonokuntoisienki talojen hinnat melko huipussaan! Järkiään mitä oon käyny kattomas niin kymppitonnia pyydetään. Suhteutan nämä hinnat aina siihen että mitä ite Kaarlelasta maksettiin (1000 euroa) ja siä oli sentäs 460 neliötä lattialankkua :( Tää on kyllä vähä surullinen kehitys, melko moni hirsitalo varmaan jää kalliin hinnan vuoksi paikalleen eikä siitä enää lähde kuin lahoamalla.

Mullahan oli ensin kuningasajatuksena tarikoida kaikki yläpohjan täytteet käsin, mutta onneksi hirsitalo-ystäväni Kirsi sai ajatukset aiva muualle :) Huhtikuuksi koitetahan saada markille tuollaanen:
http://www.suomenimurikeskus.fi/index.php?lang=fi&cat=6&code=018205v

Saa ny kattoa kuinka toimiva peli on, mulla on vähä ollu näistä imulaitteista sellanen pelko ettei
toimi. Kertokaa jo kokeneet mielipiteitä.
Kesää ja evästaukoja Kaarlelassa odotellen :)

Katja

1 kommentti:

  1. No juu, näin ne asiat paris päiväs muuttuu. Soitin tuonne Kankaanpäähän ja asia ei menny ollenkaa niin ku mä olisin sen halunnu menevän; kontti-imuri oli vuokralla ollu jo viikkoja eikä tiedetty yhtää koskaa palautuu takaisin. Sanoin etten ala odottelemaan koska mulla on tietty viikonloppu ku haluan yläpohjan tyhjätä. Että nou tänks. Soitin sen jälkee Seinäjoelle Sitalle ja imuauton hintaa kyselin. Hinta aiheutti ylimääräsiä sydämen lyöntejä; 1800 euroa. Sanoin sille miekkulille että mieluummin talikoin ne roinat sieltä ylhäältä ku maksan tollasta hintaa (oli paha päivä takana;). Sitte muistin erään alapohjantyhjäystapauksen: Cramolta kuivaimuri jonka letkun halkaisija 20 senttiä (letkua 30 metriä), traktorin peräkärry ja pressu. Virta agrikaatista. Masiina peräkärryyn puhaltamaan ja eiku imemään. Todettu toimivaksi ja hinta 300 euroa.

    VastaaPoista