keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Anteeksi epäaktiivisuuteni!

Jestas, kylläpä on vierähtäny tovi siitä kun viimeksi oon tänne kirjoottanu! Aika on ollu todellaki kirjaimellisesti kortilla, sillä aloitin osa-aikaisen työn tämän hullunmyllyn keskellä. Nyt pitää vain koota ajatukset ja kirjoitella asiat mitä tässä viimeaikoina on tapahtunut ja tapahtumassa...

Elikkäs tuossa syksyllä teimme viralliset kaupat tontista joka on kooltaan reilu puoli hehtaaria. Hinta ei todellakaan ollut päätä huimaava, 50 senttiä per neliö. Alkutalvesta kaupunki teki sinne myös tien. Laitan kuvia jahka viikonloppuna pääsen kuvaamaan. Ja paljon murehdittu koivukin kärsi vain pieniä vaurioita, muutama oksa karsittiin.

Tuolla koulussa tulee aina esiin asioita mitä ei itelle olisi tullut pieneen mieleenkään. Ihanainen pintakäsittelyopettajani kertoi eräästä närpiöläisestä perheestä joka elää erittäin ekologisesti vanhassa hirsitalossaan. Olen itse murehtinut paljon tuota suihkun tuomista vanhaan taloon ja opettaja kertoi että tämä kyseinen perhe oli sijoittanut suihkut ja saunat erilliseen rakennukseen. Ja siitähän se ajatus sitten lähti! Otin toista opettajaani hihasta kiinni ja pyysin apua tällaisen erillisen rakennuksen suunnittelussa. Eniten apua tarvitsin toimintojen sijoittelussa ja huonekoot vaati myös miettimistä. Sain kuin sainkin aikaiseksi ulkorakennuksen, kooltaan 55 neliötä, johon sijoitetaan pukuhuone, suihku, sauna, tekninen tila maalämpöpumpulle (johon nyt sitten päädyttiin, eipä paljon järkevämpiä vaihtoehtoja ollut) sekä varasto / työtila.

Korvaushirsien kaataminen on myös nyt ajakohtainen asia. Niitä tarvitaan sellaiset 500 metriä joten hetken siellä metsässä saa heilua moottorisahan kanssa että sellainen määrä on kasassa. Tää oli myös selllainen asia minkä kanssa meinas vähintäänki järki lähtiä:D Ajattelin ensin kauniisti että teen kaiken vanhankansan uskomusten mukaan, mutta kun niitä sanontoja, viisauksia ja mietteitä alkoi olla niin paljon! Ei olisi kyllä millään antanu kalenteri myöte jos niiden mukaan olisin mettään moottorisahan kans lähteny! Eli nyt mennään sillä että kunhan puu on lepotilassa niin thats fine. Tukit sahuutetaan sitte Päntäneellä maaliskuun lopulta. Suurin pelko on vain se että valitten sieltä mettästä kaikista väärimmät ja lylyysimmät puut :D No joo enkä mä niitä puita kaada, mä teen tyttöjen juttuja eli karsin oksia :D Huolettaa HIEMAN tuo lumen järkyttävä määrä!

Piirustusten kans tuli hieman takapakkia kun jo siihen hommaan pyydetty ihminen oli liian ylityöllistetty mutta ei vain voinut sanoa sitä suoraan ja kyllästyin jahkaamisen ja kyselyyn. Siinä sitte olin kädet pystys että mistä ja kuka tilalle, mutta nyt näyttää erittäin hyvältä; eräs nimeltä mainitsematon saman sortin ihminen lupasi kuvat piirtää. Kiitos hälle ;)

Asettelen aina puolivuotistavoitteita , mulla on TO DO´s lista ja budjetti aina kuudelle kuukaudelle kerrallaan. Tämän kevään aikana on nyt edellä mainitut asiat hankintalistalla. Näiden lisäksi tulis teettää LVI-piirustukset sekä energiatodistus ja myös sähköliittymä täytyy hankkia. Toukokuussa olis tarkotus saada rakennuslupa ja sitä myöten kesäksi uus puolivuotissuunnitelma ;) Saa nähdä kuinka kovaa saa vääntää rakennusvalvonnan kans eristyksistä sun muista mutta onneksi mulla on ammattilainen apuna että saadaan ainaki ne ulkoikkunat säästettyä.

No eipä sitä ny hirveesti oo muutaman kuukauden aikana tapahtunu :o. Lauantaina Lappajärvelle bloggarikamun ihanaista tupaa katsastamaan ekaa kertaa. Ehkä siitä saa taas hieman pontta omiin hommiin.

Kevättä odotelles, Katja

3 kommenttia:

 1. Kiva että muistit käydä kertomassa kuulumiset!
  Sinähän taidat tarvita hevosen ja reen avuksi sinne metsätöihin... vai onko semmoisetkin jo olemassa?

  VastaaPoista
 2. Arvaas mitä Susanna, samalla kylällä mistä nuo puut haetaan, asuvat appivanhempani ja heillä on hevosia kaksin kappalein. Ne on tosin lämpöösiä, joten varmaan ihmettelisivät aikalailla jos reen eteen joutuisivat :D Mutta olishan se mahtavaa reeniä niille ;)

  VastaaPoista
 3. Hei pitkästä aikaa!
  Onhan se selvä ettei talviaikaan tapahdu vielä puunkaatoa kummempaa :) Laitahan sitten kuvia tai muuta tuosta teidän lisärakennuksesta, kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista