perjantai 22. tammikuuta 2010

Peukut pystyyn

No niin ystäväiset, elämme jännittäviä aikoja:) Sain eilen kuulla että Päntäneellä voisi mahdollisesti olla myynnissä talo mikä on aikanaan kuulunut samaan pihapiiriin. Johan Frösen rakensi/rakennutti sen vanhimmalle tyttärelleen Mimmille (hän eli elämänsä loppuun asti yksin). Talo on ollut päärakennuksen kanssa samassa pihassa mutta siirrettiin sitten vähän matkan päähän Kaarlelasta. Talon omistaa herra joka kuuluu olennaisena osana Kaarlelan historiaan. Huonommassa kunnossa tämä torppa kuulemma on kuin päärakennus, mutta ei heti luovuteta:) Kovasti senkin tahtoisin pelastaa;) Nyt vapaapäivän kunniaksi selvitystyöhön. Ai niin, poikkeamishakemus lähti eilen matkaan.

4 kommenttia:

 1. Peukut pystyssä luvan suhteen! Ja hienoa, jos saatte sen toisen rakennuksen. Meilläkin olisi jonkinlainen piharakennus esim. aitta etsinnässä..

  VastaaPoista
 2. No ne ainakin passais sit yhteen hyvin:) Toivotaan että kaupat onnistuu ja saatte vielä sopuhintaan. Mäkin voisin ottaa semmoisen pienen muutaman kymmenen neliön pihatuvan tuonne takapaihalle... vanhan tyylinen puulato kuulemma on jo suunnitelmissa, että voidaan nykyinen romahtamassa oleva tyhjätä. Jos rahaa olis niin ostaisin toisenkin luhtiaitan, on meinaan mahtava... vink vink;)

  VastaaPoista
 3. Voi mikä pettymys!Talo ei ollutkaan niiden kenen luulin sen olevan mutta sukulaisilla kuitenkin. Pitävät varastona ja yhteen seinään oli tehty traktorin peräkärryn mentävä reikä. Se meni nyt sitten siinä koska eivät aio luopua:( eikä ollut niin huonossa kunnossa etteikö siitä asuttavaa olisi vielä tullut.

  VastaaPoista
 4. Sama oli Halsualla yhden rakennustavan perusteella tooosi vanhan talon kanssa, traktorille oli ovi toisessa seinässä. Se talo oli varmaan 1750-luvulta, kun oli hyvin samanlainen kuin toinen halsualainen talo, joka oli Perhonjokilaakson historiassa mainittu tuolloin rakennetun.

  VastaaPoista