sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kevättä rinnas



Hepsheijaa!

Pitääköhän tämä luova tauko laittaa kerrasta poikki! Mitään ihmeempää ei ole tapahtunut, poikkeamishakemus on nyt mojunut ELY:ssä sellaisen 3 kuukautta. Soittelin sinne viikolla ja hyvin tuntuu vaikealta rakentaminen tuolle varaamallemme tontille. Kauheesti kaikkia komeita sanoja ja lauseita herra puhelimen toises pääs lateli miksi sinne ei voisi rakentaa, tosin mä en ymmärtäny sanaakaa :( rakennuspuolella oltiin sitä mieltä että mitään ongelmaa ei pitäisi olla. Katotaan nyt sitte, kaikki suunnitelmat menee totaalisesti uusiksi jos lupaa ei myönnetäkään.

Kovasti oon kaikenlaisia avustuksia yrittäny hakea, mutta mitään ei ole herunu, ei konservaattoriopintoihini eikä Kaarlelaankaan. Rakennuskulttuuria ei kovin kesken lasketa ilmeisesti kulttuuriksi. Jutun kirjoitin taas Päntäneen Sanomiin, joka ilmestyy toukokuussa. Kyseisessä artikkelissa kristisoin rivien välissä edellä kertomaani asiaa ;)

Mulla on koulua vielä jäljellä kolme viikkoa ja sitte alkaa neljän kuukauden kesäloma! Johan alkaa torpallaki tapahtua ;)Täs taas pari kuvaa, isäntäpari ja interiööri. On se niin komia ollu! Oon muuten yrittäny saada sitä edellistä Päntäneen Sanomien juttua tänne mutta mun skannaaminen meni reisille. Ne yleensä julkaisee jutun myös netis sitte jonkuajan päästä, joten kun se sinne ilmestyy niin linkitän

7 kommenttia:

 1. Tämähän meni taasen mukavasti. Tuo pöytä mikä on kuvassa keskellä päätyy pian mulle. Sain puhelinsoiton eräältä joka blogiani seuraa. Pöytä on ilmeisesti huonossa kunnossa, mutta luulen että siitä vielä huonekalu saadaan. Lipasto peileineen jo onkin mulla sekä pari noita venäläistä kertaustyylistä tuolia mutta kaipaavat täydellisen remontin.

  VastaaPoista
 2. Vau, mikä tuuri! Mahtavat kalusteet. Poikkeamisluvasta: Meille sanottiin kans ihan samalla tavalla, ja oltiin jo ihan varmoja, että poikkeamislupaa ei tule, talo oli liian iso, liian lähellä jokea, samoin epäiltiin, että onko luvallisesti purettu, ym. mutta silti lupa tuli. Uskon että teillekin se tulee, jos kerran kunnan viranomaisetkaan eivät osaa selkeää syytä sanoa (näin myös meillä) miksi lupaa ei tulisi. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Vai että "torpalla"! Voisitko pliis puhua sukukartanostani [tai siis entisestä :-(] vähän kunnioittavampaan sävyyn.

  T: Frösénin suvun vesa

  VastaaPoista
 4. Noh noh, se on ironiaa jos tiedät sanan varsinaisen merkityksen. Ja jos kunnioitustani Kaarlelaa kohtaan epäilet niin mietitäänpä kuka sen aikoo pelastaa totaaliselta tuholta. Tämmöisiä nimettömiä herjauksia en sitten enää tänne kaipaa, varsinkaan sellaisilta jotka ei mua ja kirjoitustapaani tunne / tiedä. Jos jotain on sanomista jostain, voi ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä. Numeron saa numerotiedustelusta.

  VastaaPoista
 5. Ikävä lukea tällaista sillä kaikki Frösenit joiden kanssa ilokseni olen saanut olla tekemisissä tämän vuoden aikana ovat olleet kertakaikkisen mahtavia ja kannustavia. No, kaikkia ei voi miellyttää.

  VastaaPoista
 6. Ja jos jokin asia askarruttaa, voi ottaa yhteyttä myös sähköpostitse katja.mantymaki@seamk.fi. Ei tarvitte tää avautua ;) Toki saa soittaa ja tulla käymäänki, kotiosoitteen saa pyydettäessä, voi sitten nimen ja naaman kera toimitella, ei anonyyminä Vesana :D

  VastaaPoista
 7. Hei! Löysin juuri blogisi ja ihan puhkun jännityksestä, että mitä kaikkea pääsettekään vielä kokemaan. Tulen heti vakilukijaksesi.

  Yritä olla surematta tuollaisten vesojen kommentteja. Minua ainakin hymyilytti torppa-sanan käyttö 400-neliöisestä rakennuksesta puhuessasi. Kunnioituksesi ja rakkautesi taloa kohtaan kyllä välittyy!

  VastaaPoista