keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Rakennustarkastajan vierailu

Tänään oli sitten projektimme odotetuin ja pelätyin päivä. Rakennustarkastaja tuli käymään Kaarlelassa. Peloista huolimatta kaikki meni loppujen lopuksi hyvin. Ikkunat saamme näillä näkymin käyttää tuollaisenaan, pahimmassa tapauksessa joudumme sisäpokaan vaihtamaan kaksinkertaisen lasin. Pari muuta asiaa mitkä vaivasivat mieltäni olivat kattorakenteet ja portaat. Portaita joudumme hieman muokkaamaan mutta sen ei ole niin väliä koska ne todellakin ovat vaaralliset (rakennettu 50-tai 60-luvulla)! Yksi murheenkryyni oli siis vielä nuo kattorakenteet, ne ovat nimittäin aika komeat ja säilyttämisen arvoiset, hyvin niidenkin kanssa kävi. Yksi palkki täytyy kuitenki vaihtaa koska on vetänyt pahemman kerran kieroon. Myös samaisen palkin kiinnityskohta rakenteissa täytyy muuttaa koska tarkempien tutkimusten jälkeen makaa tyhjän päällä.

Käväisimme myös tontilla ja suunnittelimme miten päin torppa siihen laitetaan. Yritämme saada sen samalla lailla kuin alkuperäisellä paikalla eli paraatiovi pohjoiseen päin niin saadaan yläkerran ja alakerran saleihin suora auringonpaiste:) Tuo tonttihan on kaupungilta varattu ja sijaitsee ehkä noin kilometrin päässä nykyisestä paikasta (kauhajoen mittapuun mukaan) "joen" rannalla. Joka sattuu olemaan sama "joki" minkä "rannalla talo on tälläkin hetkellä. Olipas epäselvää:) Nyt täytyy vain tämän vuoksi aloittaa poikkeamishakemuksen kokoon kursiminen; pääpiirustukset ovat Laihialla työnalla ja huomenna lähden jakelemaan naapurin kuulemiskaavakkeita, onneksi naapureita ei ole kuin kaksi ja toinen niistä on seurakunta:D

Isäntä ja tilukset. Tuonne mäen päälle tulee torppa. Kokoa tontilla on sellaiset puolihehtaaria. Tontin päältä on nätit näkymät Keturinkyläntien sillalle.

1 kommentti:

  1. moi mahtavaa kun olet kyhännyt vielä uudet sivutkin:) onnea ikkunoiden puolesta ja jään osottelemaan uusia päivityksiä ja toivotaan, että homma runnaa ettenpäin kuin juna:) ja ps.laitoin uudet sivut jo meitinkin sivuille:)
    palaillaaan.........:)

    VastaaPoista